LAMBORGHINY MURCIÉLAGO (MAISTO, 1/40)

Lambo od Maisto je v mierke 1/40 a na rovinu hneď bude konštatovať, že ide o jeden z prvých nepodarkov tejto značky. Už na prvý pohľad vás zarazia malé kolesá a až abnormálne zdvihnutá karoséria od podvozku, čo sa najviac prejavuje v medzere medzi kolesami a blatníkmi a výčitiek by mohlo byť narátané odborníkmi na modely neúrekom.

No poďme pekne od podlahy… Ako som už spomenul, niečo tu proste nesedí. Malé kolesa na veľkú karosériu. Nechápem prečo tak dôležitý prvok ako kolesá takto sfušovali. Naviac, keď samotné prevedenie diskov je naopak úžasné, dokonca sú naznačené i brzdové kotúče, a to už je vidno u máloktorého diecast autíčka. Taktiež samotná guma je pekne ryhovaná a má pekný dezén. Zrejme asi vo výrobe niečo soudruzi pokašlali a prehodili. Plastový podvozok je šrubovaný ku skeletu modelu a je tak povediac o ničom. Chabyý náznak reálneho podvozku tu vôbec nie je.

Skelet autíčka je vcelku vydarený, a znova sa budem opakovať, niečo tu nesedí… výklopné dvere dohora. Nelícujú líniu vozidla a narúšajú tak celkový dojem. Čo však musím pochváliť je detailné opracovanie hlavných čŕt a línii ako u originálnej karosérie. Taktiež svetlá vpredu do značnej miery pôsobia kultivované a zhodne s originálnou predlohou. Zadné svetlá sú naznačené farebným potiskom. K prednej maske sa mohol výrobca viac venovať, tak aspoň naznačil mriežkovanie prieduchov prívodu vzduchu k motoru a k brzdám. Sklenná výplň je dostatočná a dokonca je lemovaná po okrajoch čiernou farbou, resp. tesnením. Chýbajú mi však stierače, ani naznačené nie sú.

Dostal som sa k časti, ktorá ma u modelu potešila asi najviac. Tu sa výrobca pochlapil a dal do toho veľa teda až na grafické doplnky. Dokonca i dvere nesú prvky interiéru. Sedadlá sú výrazne prepracované do detailov a taktiež tomu je i u volantu. Riadiaca páka, no povedzme, že tam je 🙂 Ale inak som veľmi spokojný s interiérom.

1

K laku autíčka niet čo vytknúť je krásny a bezchybný, teda až na miesta ktoré pri lakovaní ostali skryté a to sú miesta rámov okolo dverí. Potisky na karosérii sú, no sú pomerne chybové a nevýrazné pod lupou. Voľným okom si vzhľadom k svetlej farbe ani nevšimnete poriadne, že tam nejaké potisky sú. Logo je znázornené, no pod lupou to bola čmuha. Na zadnej kapote je nápis Lamborghini, to sa vydarilo. Taktiež ma potešila dobre vyvedená ŠPZ a tiež i naznačené “blinkre” pred prednou nápravou na blatníkoch. Spätné zrkadielka sú bez náznaku zrkadla a sú celé prestrieknuté farbou karosérie.

Model je priemerný, skôr až podpriemerný, no nájdu sa i časti ktoré prekonávajú o mnoho uznávanejšie značky v rovnakej mierke. Preto by som Lambo celkovo nezavrhoval, svoje miesto si nájde a verím, že MAISTO pokročilo viac v kvalite vopred.

Hodnotenie: 2/5
hodnotenie 2_5

Text: Rowano, Foto: Diecast & Plastic Models

Nezabudnite prosím ohodnotiť našu recenziu. Váš názor nás poteší. Ďakujeme.

Naspäť

Pridaj komentár