CUSTOM ’18 FORD MUSTANG GT

„Doniesol som si z obchodu krásavca, krásavec má v znaku zviera…“ možno takto by znel popevok piesne ak ju niekto zloží a bude ospevovať krásu modelu Ford Mustang 2018 vo farbách GULF. Pátral som troška po nete, či sa nájde reálne predloha sfarbenia a úsilie sa vyplatilo i keď nie na 100%. V každom prípade je nutné si pripomenúť, že HOT WHEELS modelom Ford Mustang z roku 2018 stvárňuje už šiestu generáciu Mustangov, ktoré sa za desaťročia stali kultovou legendou ako ktorékoľvek iné auto na svete. Mustang je synonymom životného štýlu. Prvé predstavenie 6. generácie sa uskutočnilo hneď na niekoľkých miestach USA naraz 5. decembra 2013 a to i vrátane Číny, Španielska a Austrálie. Interné označenie projektu je S-550. V roku 2017 bola do sveta vypustená faceliftovaná verzia šiestej generácie pre rok 2018. V roku 2018 pribudla i špeciálna edícia Bullit, ktorá pomohla zvýšiť prestíž značky vo svete pred viac ako 50. rokmi. My si teraz urobíme menší pohľad na model z roku 2018 ako sa s touto výzvou popasovalo Hot Wheels.

Neviem prečo, ale v krabičke sa mi autíčka HW páčia vždy viac. No pre účel recenzie vždy musí model putovať von z obalu. Nie inak to bolo i v tomto prípade. Bohužiaľ. Ale už veľa prezrádzam hneď na úvod. Poďme sa pozrieť na lak. Bledomodrá GULF farba, nie je 100% oproti dizajnovej farbe, ale pre naše účely postačí. Lak sa mi zdal prevrstvený a v niektorých miestach veľmi vypĺňal detaily skeletu ako napríklad ryhovanie zadnej kapoty i svetiel. Naopak v prednej časti je laková vrstva zasa tenká a dovolila presvitaniu podkladovej farby, zamerajte sa na ostré hrany predných svetiel. Gulf oranžovú farbu výrobca doplnil potiskom a zrejme to je kameň úrazu prečo má model u mňa nízke hodnotenie. HW nemá zrejme zvládnuté „veľkoplošné“ potisky. Na Mustangu sú potrhané na mnohých miestach, ba dokonca i na miestach ako sú rovnej plochy, napríklad strecha. V miestach kde prechádza potisk cez ryhovanie by som to ešte pochopil. Čitateľnosť potiskov je na dobrej úrovni, no priznám sa, že chyba centrovania hlavného, stredového pruhu cez celú dĺžku modelu je „odfláknutá“. Škoda toho.

Poďme na detaily karosérie. Veľmi pekným prvkom je predný, čierny spojler dokonale doplňujúci športový vzhľad spolu s vytiahnutými lemy blatníkov. Ryhovanie detailov ako sú kraje dvier, kapôt je plytké, ale dostačujúce i keď miestami zaniká pod vrstvou laku. Zadné prítlačné krídlo má obrysy tiež skôr oblých tvarov, bez výrazných hrán, zrejme kvôli bezpečnosti hračky pre deti. Inak celková línia je veľmi podobná originálu a dobre kopíruje hlavné dizajnérske prvky. Výčitkou je pár zle opracovaných detailov, ako napríklad predný ľavý svetlomet.


Už ste sa zaregistrovali na odber Noviniek??

Môžete tak urobiť TU, alebo na stránke KONTAKTY.


Čierny interiér chválim ako dostatočný. Je výrazný s množstvom detailov. Tu sa HW naozaj podarilo dotiahnuť množstvo vecí dokonca a chválim ich prácu až na volant. Nevyjadrujem sa už. Dymové skla ešte znásobujú športový efekt. Vydarená kombinácia hnedých dymových skiel spolu s bledo modrou farbou.

Podvozok v oranžovej farbe troška skresľuje originálnu predlohu, a bohužiaľ i tu sa detaily na prednej i zadnej náprave javia ako veľmi plytké bez ostrosti. Naviac text a logo výrobcu zbytočne zaberajú veľa miesta, ktoré mohlo byť využité pre detaily. No celkovo sa autíčko radí do skupiny priemerných modelov, ale od hlavnej skupiny mainline nie je zas veľa čo očakávať. Verím, že detaily časom HW zvýrazní. V každom ohľade je to pekný doplnok do triedy 1/64 autíčok v GULF farbách.

Článok si môžete stiahnuť voformáte PDF.

(Ne)páčil sa vám článok, alebo fotografie? Nižšie v komentároch nám môžete zanechať odkaz. Ďakujeme.

baner FB stránka

Pridaj komentár